سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تاریخچه اسکانیا

اسکانیا،به سوئدی (Scania ): شرکت خودروسازی و صنایع سنگین سوئدی است که تولیدکننده انواع کامیون، اتوبوس، موتورهای دیزلی و کشتی است. دفتر مرکزی و کارخانه تولیدی اصلی این شرکت در شهر سودتلیا در 30 کیلومتری جنوب استکهلم قرار دارد.

 

 

تاریخچه اسکانیا

 

 

شرکت اسکانیا در سال 1900 میلادی در شهر مالمو سوئد تأسیس شد و در حال حاضر یک شرکت تابعه از گروه فولکس‌واگن به‌شمار می‌آید. سهام شرکت اسکانیا در بازار بورس اوراق بهادار استکهلم و بورس اوام‌اکس معامله می‌شود.

فیلیپ ورسن، در سال 1891 کارخانه‌ای برای ساخت واگن‌های ترابری ریلی تأسیس کرد. او پس از انجام مقدمات کار، نام این مجموعه را وابیس به معنای کارخانه واگن‌سازی نهاد که کارخانه تولیدی آن در منطقه سودتلیا قرار داشت.

از سوی دیگر در سال 1900 یک کارخانه دوچرخه‌سازی توسط گوستاو اریکسون در شهر صنعتی مالمو با نام اسکانیا تأسیس شد. این شرکت به تدریج تغییر جهت داد و به سمت تولید خودرو و کامیون رفت تا اینکه در سال 1911 دو کمپانی در هم ادغام شدند و شرکت اسکانیا-وابیس را پدیدآوردند.

نشان این شرکت یک اژدها در نظر گرفته شد که روی سر آن تاجی قرار داشت و از دهانش آتش بیرون می‌آمد. در آن سال‌ها خودروهای متفاوتی تولید شد و هم‌زمان تعدادی قایق، با موتور 4 سیلندر 12 اسب بخار نیز در خط تولید این کمپانی تولید شد. به تدریج تولیدات شرکت گسترش یافت و در کشورهای دانمارک و نروژ نیز خطوط تولید آن، دائر شد.

توسعه شرکت اسکانیا 

اسکانیا-وابیس به زودی به سمت تولید اتوبوس 24 نفره دماغ‌دار با تایر بسیار نازک، پیش رفت. کار بعدی شرکت، تولید کامیون‌های آتش‌نشانی با 60 اسب بخار و سرعت 40 کیلومتر در ساعت بود. اولین پیشرانه 8 سیلندر شرکت اسکانیا در سال 1916 تولید شد که از الکل یا بنزین تغذیه می‌کرد. اما در اوایل سال‌های دهه 1920 سیاست شرکت، تمرکز بر تولید کامیون و اتوبوس بود.

در سال 1940 شرکت اسکانیا شاهد تغییرات مدیریتی وسیعی بود که باعث شد شرکت با تغییر بسیاری از راهکارها و برنامه‌ها و با جذب مهندسان و نیروهای خلاق و جوان، محصولات مدرن‌تر و مطلوب‌تری را عرضه کند و به این ترتیب رتبه محبوبیت خود را در بازار وسایل حمل و نقل عمومی بهبود قابل ملاحظه‌ای دهد.

 

تاریخچه اسکانیا

اسکانیا پس از جنگ جهانی دوم

اما با شروع جنگ جهانی دوم، شرکت اسکانیا با کاهش تقاضا برای کامیون و اتوبوس‌های عمومی، ظرفیت خالی کارخانجات خود را صرف تولید محصولات نظامی کرد. با پایان جنگ، اسکانیا دوباره تولید محصولات اصلی خود را از سر گرفت و توانست در رقابت با شرکت ولوو به جایگاه مناسبی دست یابد. به طوری که تبدیل به یکی از بزرگ­ترین شرکت‌های خودروساز سوئد تبدیل شد. در کنار موفقیت‌های محلی، اسکانیا همچنین موفق به حضور در بازارهای جهانی شد. ( در رابطه با توقف مونتاژ کامیون های ولوو در ایران بخوانید )

ادغام دوم

در سال 1969 اسکانیا برای بار دوم با شرکت بزرگ سوئدی گروه ساب ادغام شد و به این ترتیب ساب-اسکانیا راه‌اندازی شد. اما معروفیت و محبوبیت نام تجاری اسکانیا باعث شد که مدیریت مجموعه ادغام شده تصمیم به عرضه محصولات تولیدی با برند اسکانیا بگیرد.

دهه 1990

دهه 1990 را می‌توان دهه توسعه و تولید محصولات متنوع سوئدی در بازار وسایل حمل‌ونقل سنگین نامید.

 

تاریخچه اسکانیا

وضعیت کنونی اسکانیا چطور است؟

امروزه کامیون‌ها و اتوبوس‌های اسکانیا بازارهای وسیعی در کشورهای مختلف جهان دارند. در حال حاضر گروه فولکس‌واگن با در اختیار داشتن 70?94? درصد از سهام اسکانیا، بزرگ­ترین سهام‌دار آن به‌شمار می‌آید. کارخانه تولیدی اصلی اسکانیا در شهر سودتلیا مستقر است.

 

تاریخچه اسکانیا

لوگوی اسکانیا در ایران

دو شرکت ایرانی شرکت عقاب‌افشان و ماموت نمایندگان ساخت و مونتاژ محصولات این شرکت در ایران هستند که به ترتیب به ساخت اتوبوس، موتور سنگین و تریلی تحت لیسانس این شرکت در ایران می‌پردازند.

ماموت

شرکت ماموت دیزل که زیر مجموعه مجتمع صنعتی ماموت است به عنوان نماینده انحصاری کامیون‌های اسکانیا در ایران فعالیت می‌کند.

عقاب افشان

از سال 1381 فروش و خط مونتاژ محصولات اسکانیا در ایران به عهده شرکت عقاب افشان بوده است.

در بهمن 1395 اسکانیا با عقاب افشان قراردادی برای تحویل 1350 دستگاه اتوبوس با عقاب افشان توافق همکاری امضا کرد. نخستین سری اتوبوس‌ها تا پایان سال 2017 میلادی در ناوگان حمل و نقل ایران به کار گرفته خواهند شد.




تاریخ : سه شنبه 97/12/7 | 5:9 عصر | نویسنده : محمد ارزه گر | نظر